ORTA ZORLUKTA

Kağıt kebabı tarifi

Kağıt kebabı tarifi

Malatya mutfağının vazgeçilmezi kağıt kebabını evde yapmayı hiç denediniz mi? Yapımı oldukça basit olan hem göze hemde midenize hitap edecek bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Yapmanız gereken etleri sebzelerle sotelemek ve yağlı kağıdın içine koyup fırına vermek işte hepsi bu kadar kolay.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 200 gram kemiksiz kuzu eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 4 adet mantar
  • Yarım kahve fincanı konserve bezelye
  • 1 adet yağlı kağıt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Hazırlanışı

Bir tava içinde kuşbaşı doğranmış eti kendi yağında soteleyin.

Daha sonra soğan, mantar ve biber ilave ederek sotelemeye devam edin.

Damak zevkinize göre tuz, karabiber ve kekik ekleyin.

Bezelyeyi de koyup ateşten alın.

Fırın kağıdını ikiye katlayın.

Etli harcı kağıdın içine koyun.

Kağıdın iki ucunu yukarı doğru yapıştırıp katlayın.

Yan uçlardan kıvırdıktan sonra önceden ısıtılmış 250 derecedeki fırında 20 dakika pişirip sıcak olarak servise sunun.

Gıda israfını önlemek için saklama tüyoları!
Fotoğraf: Alamy

kağıt kebabı tarifi malatya yemekleri kebap tarifleri