ORTA ZORLUKTA

Kadınbudu köfte tarifi

Kadınbudu köfte tarifi

Geleneksel yemeklerimizden, kadınbudu köfte tarifi.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

Soğanları küp küp doğrayın. Bir tencerenin içinde soğanı yağda pembeleştirin. Kıymanın yarısını ilave edin. Suyunu çekene kadar kavurup, soğutun.

Pirinci bol suda iyice haşlayıp, suyunu süzün. Kavrulan soğanlı kıymayı, pirinci, kalan çiğ kıymayı, 1 adet yumurtayı, tuzu ve karabiberi yoğurun. Kıymadan iri köfteler yapıp, 1 saat dinlendirin.

Köfteleri kızartmak için önce una sonra çırpılmış yumurtaya, sonra tekrar una bulayıp, kızgın yağda çevirerek 2 dakika pişirin. İsterseniz patates kızartması veya ıspanak püresiyle servis yapabilirsiniz.


pratik tarifler köfte tarifleri kadınbudu köfte