ORTA ZORLUKTA

Kadayıflı kek tarifi

Kadayıflı kek tarifi

Kadayıf son dönemin en favori malzemelerinden. Kimi mantıda hamur yerine kullanıyor, kimi muhallebiyle birleştirip güzel bir sütlü tatlı yapıyor. Peki kadayıfla kek yapsanız nasıl olur? İşte çıtır çıtır ve çok nefis bir şerbetli tatlı arayanlar için kadayıflı kek tarifi…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 200 gram kadayıf
  • 100 gram kavrulmuş kadayıf

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı

Yumurtaları ve şekeri derin bir kapta köpürene kadar mikserle çırpın.

Sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip homojen bir karışım elde edene dek karıştırın.

Son olarak ceviz içini ve çiğ kadayıfı da ekleyip hepsini birden harmanlayın.

Isıya dayanıklı cam kabın tabanını güzelce yağlayın.

Kavrulmuş kadayıfın yarısını tepsiye serpin.

Kadayıfların üzerine kek harcını dökün. Kalan kadayıfı da yeniden kekin üzerine yayın.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp bir süre ısıtın.

Tepsiyi fırına verin ve 25 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin.

Kek soğuyunca şerbeti için toz şeker ve suyu kaynayana kadar karıştıra karıştıra pişirin.

Kaynamaya başlayınca altını kısıp koyulaşması için 5 dakika daha pişirin.

Sıcak şerbeti soğuk kekin üzerine dökün.

Kek şerbeti emip iyice soğuyana kadar bekleyin.

Daha sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Fotoğraf: Alamy

kadayıflı kek nasıl yapılır cevizli kadayıflı kek tarifi şerbetli tatlı tarifleri