GeriTatlı Tarifleri Kaçamak tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kaçamak tarifi

Kaçamak tarifi

Yine ismi ilginç bir tarifle karşınızdayız. Isparta mutfağına özgü kaçamak tatlısı sizin tatlı kaçamaklarınıza da eşlik etmeye aday. Yapımı oldukça basit ve lezzetli olan bu tatlıyı canınız tatlı çektiğinde kısa süre içinde kolayca yapıp afiyetle yiyebilirsiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram un
  • 1 su bardağı kızartılmış kaymak yağı
  • 2 su bardağı su
  • 1 fiske tuz
  • 1,5 su bardağı pekmez

Kaçamak tarifi Nasıl yapılır?

Tencereye su, 4 çorba kaşığı yağ ve aldığı kadar un (kek hamuru kıvamına gelinceye kadar) koyup kısık ateşte pişi hamuru kıvamına gelene kadar pişirin.

Kızartılmış kaymak yağına batırdığınız kaşık yardımıyla hamurdan lokma halinde parçalar alıp tepsiye dizin.

Dizilen hamurların üzerine, kalan kızartılmış kaymak yağını dökün.

Daha sonra 1,5 su bardağı pekmezi hamurların üzerine gezdirerek dökün.

Dinlendirdikten sonra servis yapın.