GeriKahvaltılık Tarifleri Kaçamak tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kaçamak tarifi

Kaçamak tarifi

Edirne’nin yöresel lezzetlerinden kaçamak, kahvaltı sofralarınızı lezzetlendirmek için yapabileceğiniz en basit tariflerden biri. Mısır unuyla yapılan ve çok farklı malzemelerle sunulabilen kaçamak, hem çok ekonomik hem de çok doyurucu bir kahvaltılık. Mutlaka denemeniz gereken kaçamak tarifi hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı su
  • 350 gram mısır unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Kaçamak tarifi Nasıl yapılır?

Bir tencerede suyu kaynatın. İçine tuzu ilave edip kaynatmaya devam edin.

Kaynayan suyun altını kapatın.

Mısır ununu tahta kaşıkla karıştırarak yavaş yavaş suya ekleyin.

Tencerenin altını tekrar açıp kısık ateşte bulamaç haline gelene kadar pişirin.

Pişen kaçamağı servis tabağına alın ve tahta kaşık yardımıyla üzerine delikler açın.

Üzerine bal ya da pekmez gezdirerek servis edebilirsiniz.