GeriEt Yemeği Tarifleri Kaburga dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kaburga dolması tarifi

Kaburga dolması tarifi

Mardin yemekleri etsiz olmaz. Bu tarifte onlarda biri. Yapımı oldukça basit olan kaburga dolmasının harcını hazırlıyorsunuz ve içine doldurup dikiyorsunuz. İşte bu kadar basit. Aile sofralarınızda size eşlik etsin diye tarifini aşağıya yazdık. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet limon
  • 250 gram pirinç
  • 100 gram badem
  • 1 demet maydanoz

Kaburga dolması tarifi Nasıl yapılır?

Kaburgayı iyice yıkayıp içini oyun ve üç tarafını dikin.

Diğer yanda kuşbaşı doğranmış etleri kavurun. Üzerine yıkanmış pirinci ekleyin.

Karıştırıp 1 su bardağı su ilave ederek pişirin.

Ocaktan alıp karabiber, yeni bahar ile tuzu ekleyin ve hazırladığınız harcı kaburganın içine doldurulup dikin.

Dolmanın üzerine limon suyu sürüp yağda kızartın.

Tencerede kızaran dolmanın üzerine çok az geçecek şekilde su ilave edip tuz ekleyin.

Kısık ateşte en az 2-3 saat pişirin.

Yemeğiniz pişince üzerini kavrulmuş badem ile süsleyip servis edin.

Afiyet olsun...