GeriPilav Tarifleri Kabune pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabune pilavı tarifi

Kabune pilavı tarifi

Kabune pilavı, Isparta’da düğünlerde sofralarda mutlaka bulunması gereken bir tür etli pilav. İçindeki nohuduyla soğanıyla tam bir lezzet deposu olan kabune pilavı bir kere denediğinizde özellikle özel günlerde vazgeçemeyeceğiniz tariflerden biri haline gelecek. Protein ve karbonhidratı bir araya getirdiği için tek başına bir öğün bile olabilecek kabune pilavının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 400 gram kemiksiz dana eti
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Etleri 1 adet kuru soğan ve 1 diş sarımsakla birlikte yumuşayana kadar haşlayın.

Etler yumuşayınca bir çatal yardımıyla didikleyin.

Etin suyunu daha sonra kullanmak üzere kenara alın.

Kuru soğanları piyazlık doğrayıp karabiberle iyice ovun.

Soğanları tencerenin dibine yerleştirin.

Üzerine önceden haşladığınız nohutları ve önceden ıslattığınız pirinçleri ekleyin.

Son olarak etin haşlama suyundan 1,5 su bardağı kadarını pirinçlerin üzerine gezdirin.

Tuzunu da ilave edip yüksek ayarda pişirmeye başlayın.

Su kaynamaya başladığında tereyağını da ekleyin ve altını kısın.

Pirinçler suyunu çekince ocağı kapatıp pilavınızı 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

Soğutmadan servis edin. Afiyet olsun…