GeriTatlı Tarifleri Kabak tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabak tatlısı tarifi

Kabak tatlısı tarifi

Kış mevsiminin en güzeli bal kabağıyla yöresel bir tatlı yapmak ister misiniz? Cevabınız "evet" ise Hatay usulü kabak tatlısı, nefis bir alternatif olabilir. Kireç kaymağıyla hazırlanan bu tatlı biraz zahmetli ama bütün emeklerinize değecek. Bu nefis kabak tatlısını denemek isterseniz, tarifi bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Bir adet bal kabağının yarısı
  • Yeteri kadar şeker
  • Yeteri kadar su
  • 1 çay bardağı sönmemiş kireç

Kabak tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Kabağı soyup çekirdeklerini temizleyin.

Yaklaşık 2 santimetre eninde ve karpuz şeklinde dilimleyin.

Kirece su ekleyip sönene kadar bekleyin.

Kireci bulandırmadan üzerindeki suyu büyük bir kaseye alın.

Kabağın tamamını suya koyun ve bir gece bekletin.

Ertesi gün kabakları iyice yıkayın.

Yaklaşık 1 saat duru suda bekletin ve süzün.

Ardından bir çatal yardımıyla kabakların üzerinde delikler açın ve 10-15 dakika haşlayın.

Üzerine şeker ve su ekleyip saydam bir renk alana kadar pişirin.

Pişince şerbetin içinden alıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...