KOLAY

Kabak kabuğu kavurması tarifi

Kabak kabuğu kavurması tarifi

Kabak sevenlerin bayılacağı harika bir tarifimiz var: Amasya yöresine ait kabak kabuğu kavurması tarifi... Bu tarifte kabakların sadece kabuklarını kullanmanız gerekiyor adından da anlaşıldığı gibi. İçini ise başka tarifte kullanıp bir kabaktan iki farklı yemek çıkarabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 250 gram kıyma
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 adet kabak
  • 1 su bardağı pirinç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber 
  • Su

Hazırlanışı

Kabakları iyice yıkayıp kurulayın. Kabuklarını derince soyun.

Elde ettiğiniz kabukları kibrit çöpü şeklinde doğrayın.

Diğer taraftan soğanları ince ince doğrayın.

Tavaya eklediğiniz sıvı yağ ile kıyma ve soğanları kavurun.

Doğranmış kabukları ilave edin. 

Karıştırmadan önce tencereyi silkeleyerek kabukların eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın.

Domatesleri ilave edin.

Ortasını açıp pirinçleri ekleyin ve üzerine sıcak su ilave edin. 

Damak zevkinize göre tuz, karabiber, kırmızı biber koyup kapağı kapatın ve pişirin.

Ilık servis edin, afiyet olsun...

Kuşkonmazlı Karides Sote | Mucize Lezzetler
Fotoğraf: iStock

kabak kabuğu çorbası çorba tarifleri yöresel yemekler amasya yemekleri