ORTA ZORLUKTA

Kabak çiçeği dolması tarifi

Kabak çiçeği dolması tarifi

Ege bölgesine özgü kabak çiçeği dolması, İzmir mutfağında da mevsiminde sık sık tüketilen bir yemektir. Meze olarak da sunulabilen kabak çiçeği dolmasının en önemli noktası; çiçeklerin, sabahın ilk ışıklarında toplanıp suda bekletilmesidir. Böylece, çiçekleri daha rahat temizleyip doldurabilirsiniz. Hem hafif hem de farklı tatlar denemek isterseniz bu tarifimiz tam size göre. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 20 - 25 adet kabak çiçeği
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 3 - 4 dal ince kıyılmış taze soğan 
  • Taze nane
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı

Kabak çiçeklerini yıkadıktan sonra saplarını ayıklayın.

Çiçeğin içindeki sarı kısmı, çay kaşığı yardımı ile yaprağı yırtmadan çıkartın.

Temizlediğiniz çiçekleri suda bekletmeye devam edin. 

Soğanları zeytinyağında kavurup üzerine yıkadığınız pirinci ilave edin. (Kabak çiçekleri çabuk piştiği için pirinci kavurarak yapmakta yarar var.)

Pirinçler kavrulunca ocağı ocaktan alın. 

Üzerine yeşillikleri, karabiberi, su ve tuzu da ekleyip dinlendirin.

Hazırladığınız iç harç soğuyunca kabak çiçeklerini sudan çıkartıp, birer tatlı kaşığı ile içlerini doldurun.

Çiçeklerin üst kısmını katlayıp tencereye sıralayın.

Üzerine zeytinyağı gezdirin.

Çiçeklerin üzerini geçmeyecek şekilde de su ekleyip pişirin.

Afiyet olsun...

Parmesanlı Enginar Dolması | Mucize Lezzetler
Fotoğraf: iStock

kabak çiçeği dolması tarifi izmir yemekleri sebze yemekleri