KOLAY

Jalapeno biberi turşusu

Jalapeno biberi turşusu

Acı olmasına karşın ağzı yakmayan bu turşuyu severek tüketeceksiniz.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 1 kilogram jalapeno biberi
  • 8 diş sarımsak
  • 6 su bardağı su
  • 2 su bardağı sirke
  • 2 çorba kaşığı kaya tuzu

Hazırlanışı

Jalapeno biberlerini güzelce yıkayıp kurutun. Biberlerin saplarını çıkarın ve ince ince doğrayın. Su, sirke ve sarımsak karışımını hazırlayın. Bu karışımı yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakın.

Kavanoza biberleri dizin, soğumaya bıraktığınız sirkeli karışımı biberlerin üzerine dökün. Kavanozun kapağını hava almayacak bir şekilde sıkıca kapatın. 15 gün sonra turşu hazır hale gelecektir.



biber pratik tarifler lezzetli sağlıklı

Lezizz Öneriler