GeriKurabiye Tarifleri İzmir bombası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İzmir bombası tarifi

İzmir bombası tarifi

İzmir bombası tarifi içerisinde son dönemlerin Instagram fenomeni tatlısı İzmir bombası nasıl yapılır bunu sizler için anlattık. Çayın ve kahvenin yanında yemesi muazzam bir keyif veren bu çikolata dolgulu enfes kurabiyelerin tarifini sizin için derledik. İşte mutlaka denemeniz gereken İzmir bombasının tarifi ve malzemeleri..

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 90 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt

İçi için:

  • 400-450 gram kakaolu fındık kreması

İzmir bombası tarifi Nasıl yapılır?

  • İzmirin lezzeti bomba tarifi yapımı için öncelikle un, kabartma tozu ve pudra şekerini derin bir kaseye eleyin.
  • Ayrı bir kapta tereyağı, sıvı yağ ve yoğurdu iyice çırpıp, unlu karışıma ilave edin ve elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
  • Bu aşamada çok az un ilave edebilirsiniz.
  • Hamurun kendine gelmesi için üzerini streç filmle kaplayın ve 15-20 dakika arası buzdolabının alt rafında dinlendirin.
  • Daha sonra mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın, düz bir zemin de incecik açın ya da elinizde yuvarlayıp avucunuzun içinde de açabilirsiniz.
  • Açtığınız hamurların ortalarına birer tatlı kaşığı kakaolu kremadan koyun ve bohça gibi kapatın.
  • Pişirme kağıdı serdiğiniz orta boy fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırına pembeleşene kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
  • Ilık servis edin. Afiyet olsun.

İzmir Bombası İçindeki Ürünler

İzmir bombası oldukça ün kazanmış ve tüketicileri tarafından beğeni toplamıştır. Birçok yerde yapılmakta olan ve çeşitleriyle genişlemeye başlayan tatlılar arasındadır. İnce bir hamur ile birlikte akışkan çikolatası uyumlu bir tat oluşturmaktadır.

İzmir bombası içinde bolca çikolata kullanılması, ısırmayla birlikte akışkan bir halle yayılmasını sağlamaktadır. Hamurunun ince olmasını sağlayarak daha etkili bir tat oluşumu elde edilmiş olur. İçeriğinde bulunan çikolatanın kalitesi, tadın güzelliği için önemlidir.

İzmir’de oldukça ün kazanmış tatlılar arasındadır. Tarifinin yayılması ve yeni tariflere uyarlanması ile birlikte farklı çeşitleri yapılmaya başlamıştır. Yoğun bir tatlı olarak oluşmuş ve süslemeler ile daha etkili görüşlere dönüşmüştür.

Fırından çıktığı haliyle hem sıcak hem de çikolatası oldukça akışkan olacaktır. Kişiden kişiye değişmekle birlikte fazla sayıda yenilebilmektedir. İçerisinde kalori miktarının fazla olması nedeniyle daha dikkatli yenilmesi gerekebilir.

İzmir Bombası Çeşitleri Nelerdir?

En önemli ürünleri arasında içerisinde yer alan çikolatası bulunmaktadır. Bununla birlikte dış hamurunun ince olması, tarifi daha lezzetli bir hale getirmektedir. Güzel olarak birleşen bu iki kısım, en güzel İzmir bombasını oluşturmaktadır.

İzmir bombası ilk olarak çikolata ile yapılmaya başlamıştır. Ardından beyaz çikolatalı da yapılmaya başlamıştır. Dış kısmına eklenen süslerle birlikte farklı türleri de çıkmıştır. Ancak tarif için önemli kısımlardan bir tanesi, hamurunun ince olarak ve tadı engellemeyecek şekilde yapılmasıdır.

İzmir bombasının farklı yerlerde yapılmaya başlaması ile farklı eklentiler oluşmuştur. Bunlar arasında süslenme şekillerinin değişmesi, hamurunun değişmesi gibi şeyler bulunmaktadır. Bu sayede farklı tatları ile birlikte yeni güzel tatlılar oluşmuştur.

Beyaz çikolata sevenler için içerisine katılmaya başlamıştır. Fırından çıktığı haliyle ağız yakan bir tat olarak denemek ya da yapmak isteyenler olacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken hamurun özenle hazırlanması ve çikolata oranının yüksek tutulmasıdır.

İzmir Bombası İçin Lezzet Sırları Nelerdir?

İzmir bombasının tarifini açıklamak istemeyen birçok usta bulunmaktadır. Bununla birlikte farklı pastanelerde yapılması, tarifin farklı yorumlarla ortaya çıkmasını sağladı. Öncelikle içerisine katılan çikolatanın kaliteli bir çikolata olması gerekmektedir.

Hamurun içeriğinde ise daha ince olmasını ve fırında dağılmamasını sağlayacak içerikler yer almaktadır. Fırın içinde kısa bir süre içinde pişmekte ve yenilmeye hazırlanmaktadır. Hızlı bir tarif olarak ve güzel bir lezzet olarak sofrada yerini alabilir.

İzmir Bombasının Kalori Miktarı Ne Kadardır?

İzmir bombası içinde fazla oranda çikolata bulunmaktadır. Aynı zamanda hamurunun içeriğinde yağ oranı yüksek ve kalori miktarı da bu oranda yüksektir. Ancak gün içinde yenilen çikolata miktarı ile İzmir bombası yapmak mümkündür.

İzmir bombası için standart bir ölçüde olan tatlılara oranla az sayılan bir kalori miktarı bulunmaktadır. Çünkü içerisinde dışarıdan katılmış herhangi bir şeker bulunmamaktadır. Hamurunun ince olması da kalori miktarını düşürmektedir.

Standart bir İzmir bombasının kalori miktarı, içerisinde yer alan çikolata miktarına göre değişmektedir. Ancak kalori miktarı 150 ile 250 arasında değişebilmektedir. Bu oran ise piyasada yer alan tatlılara göre oldukça az bir orandadır.

İzmir Bombası İçin Farklı Sunum Önerileri

İzmir bombasının sunumunda farklı durumlar kullanılmamaktadır. Ancak kişinin hazırlayabileceği farklı seçenekler bulunmaktadır. Bunlar arasında çikolata seçimine göre sunum tabağına dizilmesi ve üzerine çikolata eritilmesi bir seçenektir.

İzmir bombası üzerine farklı tat seçenekleri eklenebilir. Tabak içerisinde dizilmesi ve üzerine daha farklı tatlar katacak ürünler eklenebilir. Özellikle çikolata ile uyumlu olan tatlar tercih edilebilir. Bu sayede daha uyumlu bir tat yakalamak mümkündür.

İzmir Bombası Kilo Aldırmakta Mıdır?

İzmir bombası içerisinde sindirilmesi zor olabilecek ürünler bulunmaktadır. Ancak gün içinde dikkatli sayılarda yenilmesi halinde herhangi bir kilo problemine yol açmayacaktır. Gün içinde bir insan için 2500 kalori ile 3000 kalori gerekmektedir.

Kalori miktarı içinde yeterli ölçülerde yenilmesi hem lezzetli bir gün hem de sağlıklı bir gelenek sunacaktır. Kilo alımlarında tatlı miktarlarının yenilmesine dikkat edilmelidir. Ancak dikkat edilmesi halinde herhangi bir kilo problemi oluşturmamaktadır.

İzmir Bombası İçin Öneriler

İzmir bombasının sıcak bir halde tüketilmesi, tadın daha yoğun alınmasını sağlayacaktır.

Sunumunda çikolata ile uyumlu tatların kullanılmasına özen gösterilmelidir.

Kilo almaktan çekinenler için gün içinde 1, 2 tane İzmir bombası sorun oluşturmayacaktır.

İçeriğindeki çikolatanın seçilmesinde daha dikkat edilmelidir. Damak tadına uygun çikolatalar seçilmelidir.