GeriMutfak Tüyoları İyi karpuzu anlamanın püf noktaları
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    3
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İyi karpuzu anlamanın püf noktaları

İyi karpuzu anlamanın püf noktaları

Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi karpuzu seçmek oldukça meşakkatli. İşte iyi karpuzu anlamanın yolları...

Sıcak yaz günlerinde en çok tercih edilen meyvelerin başında, yüksek su içeriğiyle karpuz geliyor. Ancak karpuz seçimi sanıldığı kadar kolay bir iş değil. Hatta oldukça meşakkatli. İşte karpuz alırken dikkat etmeniz gerekenler ve iyi karpuzu anlamanın püf noktaları…

Olmazsa olmaz: Karpuza vurun

Karpuz satın alırken ilk yapılan şey ona vurmaktır. Bu karpuzun iyi olduğunu anlamada en doğru yöntemlerden biridir. Ancak burada karpuzun çıkardığı ses oldukça önemli. Karpuz iyiyse tok bir ses çıkarır, iyi değilse ses çıkarmaz ya da az ses çıkarır.

Karpuzu beyaz yerlerine bakarak satın almak önemli

Tüm karpuzların bir yüzünde mutlaka büyük ve beyaz bir bölüm vardır. Bu bölümler karpuzun toprağa dönük kısmı olduğu için satın alırken ilk bakılması gereken yer burası. Bu bölgesi bembeyaz değil de sarıya yakın renkte olan karpuzlar iyi karpuz sayılıyor.

İyi karpuzu anlamanın püf noktaları

Karpuzun cinsiyetini anlamaya çalışın

İlginç gelebilir. Çiftçilere göre karpuzların cinsiyeti var. Uzun ve oval karpuzları erkek, kısa ve yuvarlak karpuzları dişi olarak adlandırıyorlar. Hatta tespitlerine göre erkek karpuzlar sulu, dişi karpuzlar tatlı oluyor. Seçim sizin.

Boyutuna aldanmayın

Büyük karpuzun daha iyi olduğu tam bir yanılgı. Karpuz alırken asıl dikkat etmeniz gereken konu ağırlığı olmalı. Eğer ağırsa iyidir, değilse muhtemelen içi çoktan geçmiştir.

İyi karpuzu anlamanın püf noktaları

Sapına bakmayı unutmayın

Karpuzun sapı olgunluğuna dair en garanti ipucunu veren yeri. Bu nedenle karpuz alırken sapına mutlaka bakın: Kuruysa yeterince olgunlaşmıştır. Ancak kuru değilse henüz olgunlaşmamıştır. Böyle bir karpuz almanız tavsiye edilmez. Hatta bu tür karpuzların erken hasat ürünü olduğunu söylemek mümkündür.

Çatlak yerlere dikkat edin

Tüm karpuzların üzerinde gördüğümüz bir başka detay da adeta bir örümcek ağını andıran çatlak görünümlerdir. Bu detaylar da karpuzun lezzeti hakkında size ipucu verecektir. Eğer karpuzun üzerinde örümcek ağı gibi görünümler varsa bu karpuzun iyi olduğunu gösterir. Hatta bir de minik noktalar varsa lezzetinden şüphe etmemeniz gereken bir karpuzla karşı karşıyasınız demektir.

İŞTE KARPUZLA YAPABİLECEĞİNİZ TADINA DOYULMAZ BİR TARİF

Karpuz Gazpacho | Mucize LezzetlerMucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Karpuz Gazpacho var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle...

Yorumları Göster
Yorumları Gizle