KOLAY

Ispanaklı somon tarifi

Ispanaklı somon tarifi

Somon birçok sebzeyle bir araya geldiğinde gayet uyumlu çalışabilen bir balık. Biz bu tarifimizde somonun ıspanakla olan uyumunu inceledik ve gayet memnun kaldık. Üstelik bu yemeği o kadar kısa sürede ve o kadar kolay bir biçimde hazırladık ki... İşte işten eve gelip yarım saat içinde sofranıza koyabileceğiniz, her şeyiyle eksiksiz bir yemek...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 4 parça somon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 bardak kıyılmış ıspanak
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 8 adet Brüksel lahanası
  • 2 adet havuç
  • Yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Somonları yıkayıp sularını süzün. Tuz, karabiber ve zeytinyağı sürün. Izgarada pişirin.

Ispanakları 2 dakika kadar kaynar suda haşlayın. 1 yemek kaşığı tereyağı ile sarımsakları çevirin. Üzerine ıspanakları ekleyin. 2 dakika daha kavurun.

Ispanakları servis tabağına yerleştirip üzerine ızgara balıkları koyun. Mayonez ve ince kıyılmış dereotunu 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla karıştırın. Tuz ekleyin. Somonların üzerine gezdirin.

Haşladığınız Brüksel lahanası ve havuçlarla birlikte servis yapın.


yemek tarifleri deniz ürünleri lezzet