USTA İŞİ

Ispanaklı dalyan köfte tarifi

Ispanaklı dalyan köfte tarifi

Misafirlerinize farklı bir lezzet sunmak istiyorsanız bu pratik tarifi deneyebilirsiniz...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Köfte baharatı
İç harcı için:
  • 1 demet ıspanak yaprağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat

Hazırlanışı

İlk olarak soğan ve havucu doğrayın. Bir tencerede soteleyin. Ispanakları da iri iri kıyarak ilave edin ve sotelemeye devam edin. Tuzu ve baharatı ayarlayın.

Diğer tarafta köfte için kıymayı bir kaba alın. Üzerine yumurta ve rendelenmiş soğan ilave ederek yoğurun. Hazırladığınız kıymaya uzun silindir şekli vererek ortasını açın. İçine hazır olan ıspanaklı havuçlu harcı koyup kapatın. Daha sonra üzerine yumurta sürerek fırına verin.

Servis için erişteyi suda haşlayın. Servis tabağının en alt katına erişteyi koyun. Daha sonra pişen kıymayı fırından çıkarıp yuvarlak yuvarlak kesin. Köfteleri erişte yatağına yerleştirip üzerine salça gezdirerek servis yapın.


pratik tarifler köfte tarifleri et yemeği tarifleri