GeriMutfak Tüyoları Islama köfte nasıl yapılır? İşte adım adım ıslama köfte yapımı ve tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Islama köfte nasıl yapılır? İşte adım adım ıslama köfte yapımı ve tarifi

Islama köfte nasıl yapılır? İşte adım adım ıslama köfte yapımı ve tarifi

Islama köfte şüphesiz ki her yaştan kişinin hayır diyemeyeceği lezzetler arasında yer tutuyor. Sakarya'nın yöresel lezzetlerinden olan ıslama köfte pratik malzemelerle hazırlanarak sofralarımızı şölene çeviriyor. Sosa batırılarak servis edilen ıslama köfte belli püf noktalarına uyulduğu takdirde aslında çok kolay hazırlanıyor. Peki, Islama köfte nasıl yapılır? İşte adım adım ıslama köfte yapımı ve tarifi.

Balkanlar'dan göçenlerin bayat ekmekleri değerlendirmek düşüncesiyle ortaya çıkan bir lezzet olan ıslama köfte, 1900'lü yılların başından beri Sakarya'da yapılmaya devam ediyor. Sakarya denilince akla gelen lezzetlerin başında yer alan ıslama köfte, kemik suyuna batırılan ekmekle servis ediliyor. Peki, ıslama köfte nasıl yapılır?

Adını özel kemik suyuna batırılan ekmekle servis edilmesinden alan ıslama köfte, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Sakarya denilince akla gelen lezzetlerin başında yer alan ıslama köfte, özel kemik suyunda hazırlanan sosa batırılarak hazırlanan ekmeği ve küçük köftesiyle şehrin sevilen yiyecekleri arasında ilk sırada yer alıyor. İşte, ıslama köfte malzemeleri ve tarifi...

MALZEMELER

- 500 gram köftelik kıyma
- 1 adet ekmek
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet domates
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Kıymaya rendelenmiş soğan, karabiber ve tuz koyup yoğurun. Yuvarlak yassı köfteler yapıp tereyağında kızartın.

Köfte yağının içine salça, pul biber, rendelenmiş domates ve tuz koyup sosu 5 dakika karıştırmak suretiyle pişirin. Ekmeği dilimleyin ve dilimleri sosa iki taraflı batırın. Üzerine köfte koyun.

Dilimlenmiş domates ve yeşil biberle servis yapabilirsiniz.

PÜF NOKTASI

Ekmek dilimlerini salçalı sosla kızartırsanız daha lezzetli olur

ISLAMA KÖFTENİN GEÇMİŞİ

Balkanlar'dan 1900'lü yıllarda Sakarya'ya yerleşen göçmenlerin getirdiği, adını özel kemik suyuna batırılan ekmekle servis edilmesinden alan ıslama köfte, hem göze hem de damağa hitap ediyor.

Sakarya denilince akla gelen lezzetlerin başında yer alan ıslama köftenin, kente gelen göçerlerin bayat ekmekleri değerlendirmek amacıyla ortaya çıktığı biliniyor.

Özel kemik suyunda hazırlanan sosa batırılarak hazırlanan ekmeği ve küçük köftesiyle üne kavuşan "ıslama köfte", lezzeti ve sunumuyla kentin gözde yiyecekleri arasında başı çekiyor.

False