GeriKek Tarifleri Islak kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Islak kek tarifi

Islak kek tarifi
Yumuşacık nefis tadıyla herkesin severek yiyebileceği ıslak kek tarifi...

Yumuşacık nefis tadıyla herkesin severek yiyebileceği ıslak kek tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao

Islak kek tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sıvı yağ ve süt ekleyin ve çırpın. Daha sonra kakao ekleyip iyice çırpın. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın. Kalan malzemeye un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin.

Fırın kağıdını yağlayın. Kek karışımını döküp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin. Keki çıkarıp kürdanla delikler açın ve ayrılan 1 su bardağı karışımı kekin üzerine dökün. Soğumaya bırakın.