GeriÇorba Tarifleri İskorpit çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İskorpit çorbası tarifi

İskorpit çorbası tarifi

Balıktan vazgeçemeyenlere özel bir çorba tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

    Balığı haşlamak için:
    • 1 orta boy iskorpit balığı
    • Yarım limonun suyu
    • 1 yemek kaşığı sirke
    • Tuz
    Çorba için:
    • 1 soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 patates
    • 6-7 dal dereotu
    • Yarım çay bardağı pirinç
    • Tuz
    • Karabiber

    İskorpit çorbası tarifi Nasıl yapılır?

    Balığı temizleyip yıkayın. Bir tencereye alıp üzerine, limon suyu, sirke, tuz ve su ekleyip 5 dakika haşlayın. Haşlanan balığın derisini ve kılçıklarını temizleyin. Balığı haşladığınız suyu çorbada kullanmak üzere ayrı bir tencereye alın.

    Yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız patates, küçük parçalara böldüğünüz balık, pirinç ve ince kıydığınız dereotunu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.