GeriPilav Tarifleri Isırgan otlu bulgur pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Isırgan otlu bulgur pilavı tarifi

Isırgan otlu bulgur pilavı tarifi

Isırgan otu pilavınıza renk katacak.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet domates rendesi
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 2 su bardağı et suyu ya da su
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 8-10 dal ısırgan otu
  • Tuz

Isırgan otlu bulgur pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı yemeklik doğrayın. Orta boy bir tencerede tereyağını eritin ve soğanları ekleyerek hafifçe kavurun. Üzerine doğranmış sivri biberi ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra rende domates ve salçayı ekleyin, iyice kavurun. Ayıklanmış ve iri doğranmış ısırgan otunu ekleyerek 1 dakika karıştırın. 2 su bardağı suyu ve tuzu ekleyin. Su kaynadıktan sonra 1 su bardağı bulguru ilave edin. Bulgur piştikten sonra ocağı kapatın, kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin ve servis yapın.