ORTA ZORLUKTA

İncirli pasta tarifi

İncirli pasta tarifi

Kalsiyum ve fosfor deposu olan incirle hazırlayacağınız tadına doyulmaz bir pasta tarifi!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 35 adet pötibör bisküvi
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 3 su bardağı süt
Üzeri için:
  • 20 adet incir

Hazırlanışı

İlk olarak pötibör bisküvileri un haline getirip, kakao ve tarçınla karıştırın. Ayrı bir kapta eritilmiş tereyağını 2 yemek kaşığı soğuk suyla çırpın. İlk hazırladığınız karışıma tereyağını ekleyerek biraz daha karıştırın ve kalıba elinizle bastırarak yayın. Buzdolabında 20 dakika bekletin.

Bu arada vanilyalı pudingi paketin üzerindeki tariften 1 bardak eksik sütle pişirip miksere alın. Ilınana kadar çırpın ve küçük küçük doğradığınız 6 adet inciri içine ekleyin.

Buzdolabında bekleyen tartın üzerine incirli muhallebiyi güzelce yayın. Pastanın üst kısmını da incirle süsleyerek tekrar buzdolabına alın. 2 saat beklettikten sonra servise sunabilirsiniz.



pratik tatlı tarifleri tatlı tarifleri pasta tarifleri

Lezizz Öneriler