GeriKahvaltılık Tarifleri İncir reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İncir reçeli tarifi

İncir reçeli tarifi

Reçel sevenler için tadı ve görüntüsü enfes bir incir reçeli tarifimiz var. Henüz olgunlaşmamış incirlerle yapılan bu nefis reçel kahvaltı sofralarınıza renk ve lezzet katacak. İşte güçlü karanfil kokusuyla farklı bir şey arayanları çok mutlu edecek nefis incir reçeli tarifi...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram incir
  • 1 kilogram toz şeker
  • 4-5 adet karanfil
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 4 su bardağı su

İncir reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Önce incirleri soyun ve geniş bir tencerede 20 dakika kaynatın.

Haşlanan incirlerin suyunu süzün, soğuduğunda hafifçe sıkın ve acı suyunu akıtın.

Suyu, şekeri ve karanfili geniş bir tencereye koyup kaynatın. Şeker iyice erisin.

Şerbet kıvamını alınca incirleri ekleyin ve 25 dakika pişirin.

Son olarak limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha pişirin.