GeriKahvaltılık Tarifleri İncir ilendisi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İncir ilendisi tarifi

İncir ilendisi tarifi

İlendi Kahramanmaraş mutfağına ait bir tür reçel. Bizim tarifimizde malzeme olarak kuru incir kullandık ancak siz karpuz kabuğuyla da ilendi yapabilirsiniz. Bunun için kabuğun yeşil kısımlarını kesip beyaz kısımlarını kullanmalısınız. Üzüm pekmeziyle yapılan incir ilendisinin daha sağlıklı ve lezzetli olduğunu da hatırlatıp tarifimize geçelim. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Üzüm pekmezi (yoksa şeker)
  • Kurutulmuş incir
  • Limon suyu
  • Su

İncir ilendisi tarifi Nasıl yapılır?

Kuru incirleri dörde bölün.

Pekmezi bir tencerede sulandırıp kaynatmaya başlayın.

Koyulaşmadan önce incirleri ekleyin.

Kıvamı koyulaşana kadar pişirin.

Dibi tutmasın diye arada karıştırın.

Karışımı 3-4 gün güneşte bekletin ve kavanozlara koyup saklayın. Afiyet olsun…