USTA İŞİ

İmam sarığı tatlısı tarifi

İmam sarığı tatlısı tarifi

Lezzeti kadar görüntüsüyle de iştah kabartan bir tatlı...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı süt
  • 3-4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
Kreması için:
  • 3 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Üzeri için:
  • 1 paket hazır çikolata sosu
Kenarları için:
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi

Hazırlanışı

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Kek malzemelerini sırasıyla katarak çırpıp bir kek hamuru elde edin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine güzelce yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Çay bardağının ağız kısmıyla keklerden küçük yuvarlaklar kesin.

Krema malzemelerini vanilya hariç bir tencereye alıp güzelce çırpın. Ocak üstüne alıp karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alırken vanilya ekleyin. Soğumaya bırakın.

Bardakla kestiğiniz keklerden birini alın ve üstüne kremadan koyun. Üstüne diğer yuvarlak parçayı koyun. Kenarlarını kremaya bulayın ve kremadan sonra Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına koyun. Tüm kek parçaları için aynı işlemi yapın.

Hazır çikolata sosunu kekin orta kısımlarına sıkın. Eğer hazır çikolata sosu kullanmak istemezseniz 100 gram çikolatayı benmari eritip kaşık yardımıyla koyabilirsiniz.



tatlı tarifleri imam sarığı tatlısı imam sarığı tatlısı tarifi tatlı tatlı yapmak