KOLAY 06 Ağustos 2018

Ilık kök sebze salatası tarifi

Ilık kök sebze salatası tarifi

Vitamin deposu bu salatayı çok seveceksiniz!

  • Fırında
  • 2 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 1 adet turp
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 adet pancar
  • 1 dal pırasa
  • 1 adet havuç
Sosu için:
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1-2 yemek kaşığı bal
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

Turp, soğan ve pancarı ve elma dilimi formunda doğrayın. Pırasa ve havucu 1 santimetre kalınlığında dilimleyin. Doğradığınız sebzeleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın.

Üzerine zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Pişen sebzelerin üzerine gezdirip ılık servis yapın.



kök sebze salata salata tarifleri ılık kök sebze salatası ılık kök sebze salatası tarifi pancar

Size Önerilerimiz