USTA İŞİ

İçli köfte tarifi

İçli köfte tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden içli köfte tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı un
  • Tuz
İç harcı için:
  • 500 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 orta boy soğan
  • 125 gram tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı

Soğanları doğrayın. Yağı erittikten sonra soğanları atıp, pembeleşene kadar yağda çevirin. Kıymayı da ilave edip kavurun. Domates salçası, karabiber ve tuzu koyup biraz daha kavurduktan sonra karışımı buzlukta donmaya bırakın.

Derin bir tepside bulguru ayıklayın. Üzerine çok az su ilave ederek yoğurun. Azar azar unu katın. Tuz ve biber salçasını da ilave ettikten sonra yoğurmaya devam edin.

Bulgur ele yapışmamaya başlayınca yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve bunlara yuvarlak şekil verin. Elinizi sürekli ıslatarak kahve tabağı şekli verdiğiniz köftenin içine dondurulmuş içten 3-4 yemek kaşığı koyarak yumurta biçimi verin ve ağzını kapatın.

Hazırladığınız içli köfteleri kaynar suya atıp kaynatın.



et yemekleri yemek tarifleri türk mutfağı

Lezizz Öneriler