ORTA ZORLUKTA

İç midyeli tagliatelle tarifi

İç midyeli tagliatelle tarifi

Midye ve makarnanın enfes lezzet uyumuna bayılacaksınız.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 1 paket tagliatelle makarna
  • 10 adet kum midyesi veya 15 adet midye içi
  • 4-5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4-5 parça kuru domates veya 5-6 adet kiraz domates
  • 1 su bardağı beyaz şarap
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Sos için:
  • 1 su bardağı krema
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

Bir tencereye 10-12 bardak su koyalım ve kaynayınca bir çay kaşığı tuz ile makarnayı haşlanmaya bırakın. Öte yandan derin bir tavaya sızma zeytinyağını koyun, sarımsak ve soğanları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Sonra kabuklu ya da kabuksuz midyeleri ve kuru ya da taze domatesleri ekleyerek 4-5 dakika kadar soteleyip, beyaz şarabı içine aktarın. Yaklaşık 2-3 dakika sonra ocağın altını söndürün. Bu arada makarnayı 9-12 dakika kadar haşlayıp süzün. Öte yandan tavanın içinden midyeleri çıkarın. Aralarında ağzı açılmayanlar varsa onları atın. (Eğer kabuksuz midye kullandıysanız hiç tavadan dışarı çıkarmanıza gerek yok.) Sosunuzu tamamlamak üzere, krema ve zeytinyağını tavadaki sosun üzerine ekleyerek hep beraber 7-8 dakika daha kaynatın ve altını kapatın. Sonra sıcak sosun içine haşlanmış ve kabukları açılmış midyeleri tekrar ilave edin. Bir tarafta bekleyen süzülmüş makarnayı da yine midyeli sosun içine aktarın. Karıştırıp, üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyip, servise sunun.



deniz ürünleri yemek tarifleri lezzet