GeriTatlı Tarifleri İbiza tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İbiza tatlısı tarifi

İbiza tatlısı tarifi

Sultan sarması tatlısına çok benzeyen İbiza tatlısı, tadına bakan herkesi kendine hayran bırakıyor. Onun için muzun, bisküvi ve muhallebi ile enfes birleşimi diyebiliriz. Leziz İbiza tatlısını denemek isterseniz, tarifimiz hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 paket bisküvi
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 kilogram süt

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

İbiza tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle paket bisküvileri mutfak robotundan geçirin.

Bisküvi parçalarını fırın tepsisinin içine dökün.

Aynı zamanda süt, un, şeker ve kakaoyu derin bir tencerede güzelce karıştırın.

Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Daha sonra muhallebinizi ocaktan alın.

İçine tereyağı ve vanilyasını ilave edip güzelce karıştırın. Muhallebiniz hazır.

Hazırladığınız kakaolu muhallebiyi, bisküvi parçalarını dizdiğiniz fırın tepsisinin üzerine dökün.

Tepsiyi buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakın.

Daha sonra krem şantinizi hazırlayın, hazırladığınız krem şantiyi tepsinin her yerine eşit dağılacak şekilde sürün.

Buzdolabında 1 gece bekletin.

1 gece sonra, tepsinizdeki tatlıyı dikdörtgen parçalar şeklinde kesin.

Her parçanın içine muz koyun ve silindir olacak şekilde sarın. Bu işlemi bütün tepsi için tekrarlayın.

Tatlınız hazır hemen servis edebilirsiniz, afiyet olsun.