ORTA ZORLUKTA

Hurmalı rulo pasta tarifi

Hurmalı rulo pasta tarifi

Bu enfes lezzet mutfağınızda yer edinecek.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 kilogram irmik
  • 1 su bardağı un
  • 250 gram katı yağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ılık su
İç harcı için:
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 su bardağı hurma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Pastanın iç harcını hazırlamak için hurmaların çekirdeklerini çıkarıp çok ince doğrayın ya da bir robotta çekin. Bir tavaya yağı bırakıp erir erimez, ezilmiş hurmaları ekleyip karıştırarak kavurmaya başlayın. Dövülmüş ceviz ve tarçını da ilave edip 3-4 dakika daha kavurun. Altını söndürüp bir kenara koyun.

Bu arada hamuru hazırlamak için derin bir karıştırma kabının içine irmiği, unu, eritilmiş margarini, sıvı yağı, vanilya ve kabartma tozunu koyun. Yoğurmaya başlarken azar azar suyunu da ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Sonra bu hamuru 30 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

Tezgahı sıvı yağla çok hafif yağlayın. İrmikli hamuru bir parmak kalınlığında ve 10-12 santimetre eninde bir dikdörtgen şeklinde tezgaha yayıp üzerini ve etrafını düzeltin. Hazırlayıp ılınmaya bıraktığınız hurmalı harcı uzun ve ince hamurun üzerine ama tam orta kısmına gelecek biçimde, bir parmak kalınlığında bir şerit halinde boylu boyunca yayın. Hamuru uzun kenarından başlayarak rulo yapın. Ruloyu iki ya da üç parmak eninde kesip dilimleyin. Hafifçe yağlanmış bir tepsiye 1-2 santimetre aralıklarla dizin.

175 dereceye ayarlı orta hararetli fırında üzeri kızarıncaya değin 20-25 dakika pişirin. Soğuyunca servise edin.



hurma rulo pasta

Lezizz Öneriler