ORTA ZORLUKTA 06 Ağustos 2018

Hurmalı çikolata topları tarifi

Hurmalı çikolata topları tarifi

Özellikle ramazan aylarında misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika bir lezzet!

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 10-12 adet hurma (ılık suda ıslatılmış)
  • 2 paket kavrulmuş bisküvi
  • Yarım portakalın kabuğunun rendesi
  • Yarım su bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet muz
Çikolata sosu için:
  • 2 paket bitter çikolata (Yaklaşık 150 gram)
  • 1 paket krema
Süslemek için:
  • Hindistan cevizi
  • Kakao
  • Antep fıstığı

Hazırlanışı

Bisküvileri robottan geçirin ve geniş bir kaba alın. İçine küçük küçük doğradığınız hurmaları ve muzları ekleyin. Portakal kabuğu rendesini de bu karışıma ilave edin. Damla çikolatayı, erittiğiniz tereyağını ve iri dövülmüş cevizi de ekleyin. Tüm karışımı iyice yoğurun. Ardından hamurdan küçük parçalar koparın ve ceviz büyüklüğünde toplar elde edin.

Ayrı bir yerde kremayı hafif ılıtın, içine çikolataları koyun ve 5 dakika eder çikolatanın erimesini bekleyin. Son olarak hurmalı topları önce çikolata sosuna ardından Hindistan cevizi, kakao ya da Antep fıstığına bulayın.



tatlı tatlı tarifleri ramazan hurma pratik tarifler

Size Önerilerimiz