GeriMeze Tarifleri Humus tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Humus tarifi

Humus tarifi

Humus temel malzemeleri nohut ve tahin olan enfes bir mezedir. Kimyon, sarımsak, zeytinyağı ve limon suyuyla da kıvamını ve lezzetini kazanan humusu arzu ederseniz pastırma dilimleri ile de servis edebilir, farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Veganların da gönül rahatlığıyla yediği protein deposu bir meze olan humusu bir de Lezizz tarifiyle deneyin.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 5 yemek kaşığı tahin
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 4 yemek kaşığı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 4 dal maydanoz
  • Kornişon turşu
  • Arzuya göre 3-4 dilim pastırma

Humus tarifi Nasıl yapılır?

Nohutları bir gece önceden suya koyun. Ertesi gün sularını süzüp güzelce haşlayın.

Haşlanmış nohutları iki avcunuzun arasında hafifçe ovalayarak kabuklarını ayıklayın.

Sarımsakları mümkünde havanda döverek iyice ezin.

Tüm malzemeleri bir araya getirip havanda, mutfak robotunda ya da el blender’ı yardımıyla çukur bir kapta homojen bir karışım haline getirin.

Humusunuz hazır. Servis için geniş bir tabağa alıp ortasını çukur yapın.

Kızdırdığınız kırmızı biberli zeytinyağını üzerine gezdirin.

Kenarlarını kornişon turşu ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin.

Arzu ederseniz humusu fırına dayanıklı bir kaseye alıp üzerine pastırma dilimleri yerleştirin.

Pastırmalar hafifçe kızarana kadar fırınlayın.