ORTA ZORLUKTA

Hintpare tarifi

Hintpare tarifi

Kim ne derse desin, şerbetli tatlıların yerini hiçbir şey tutmuyor. Hele ki bu tatlı bir de Hindistan ceviziyle yapılıyorsa lezzetine doyum olmuyor. Sizin için bu iki özelliği bir arada barındıran enfes bir tarif hazırladık: Hindistan cevizli şekerpare olarak tarif edebileceğimiz nefis hintpare. İşte çok beğeneceğinize emin olduğumuz hintpare tatlısının malzemeleri ve yapılışı…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma toz
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta

Şerbeti için:

  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3-4 damla limon suyu

Hazırlanışı

Tatlının şerbeti için su ve şekeri derin bir tencerede karıştırıp kaynatın.

Limon suyunu ilave edin ve 15 dakika kadar daha kaynatın.

Şerbeti ılınması için kenara alın.

Tereyağı, sıvı yağ, irmik, kabartma tozu, vanilya, pudra şekeri, 1 yumurta ve 1 yumurtanın da sadece beyazını derin bir karıştırma kabına alıp karıştırın.

Bir yandan elinizle karıştırıp bir yandan azar azar unu ilave edin ve yumuşak kıvamda bir hamur elde edene dek bu işlemi sürdürün.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yumurta şeklinde yuvarlayın ve yağladığınız fırın tepsisine dizin.

Bir yumurtanın sarısını tepsideki hamurların üzerlerine sürün.

Önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Tatlıyı fırından çıkardıktan sonra ılınması için biraz bekleyin.

Daha sonra soğuk şerbeti kaşıkla ılık tatlıların üzerlerine dökün.

Tatlıların tamamının şerbetini çekmesini sağlayın.

Hintpareler şerbetini çekince dilediğiniz gibi süsleyip hemen servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

Şeker tüketmek istemeyenlerin mutfakta kullanabileceği 8 doğal malzeme
Fotoğraf: Alamy

hintpare nasıl yapılır hintpare tatlısı tarifi hintpare tatlısı nasıl yapılır