GeriKek Tarifleri Hindistan cevizli ve ayranlı kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hindistan cevizli ve ayranlı kek tarifi

Hindistan cevizli ve ayranlı kek tarifi

Bu kek ayran sayesinde puf puf kabarıyor.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 440 gram toz şeker
  • 5 yumurta
  • 140 gram un
  • 80 gram toz Hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı ayran
Üzeri için:
  • Hindistan cevizi

Hindistan cevizli ve ayranlı kek tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar çırpmaya devam edin. Kalan tüm malzemeyi ilave ederek bir spatula yardımıyla karıştırın.

Harcı, yağlı kağıt serili dikdörtgen bir kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilınınca üzerine Hindistan cevizi serpip servis yapın.