GeriMeze Tarifleri Hibeş tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hibeş tarifi

Hibeş tarifi

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşmış hibeşin ana malzemeleri tahin ve limon suyu. Tek başına büyük bir zevkle yiyebileceğiniz bu mezeyi, biraz daha akışkan bir kıvamda hazırlayarak ortaya enfes bir salata sosu da çıkarabilirsiniz. Tek yapmanız gereken ekşisini ve baharatlarını kendi damak zevkinize göre ayarlamak.

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 su bardağı tahin
  • Kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 2 limon
  • 5 kaşık zeytinyağı
  • Kimyon
  • Tuz

Hibeş tarifi Nasıl yapılır?

Bütün malzemeleri iyice harmanlayın. Tuz, limon ve biber ayarını kendi damak tadınıza göre yapabilirsiniz.