GeriHamur İşi Tarifleri Hengel tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hengel tarifi

Hengel tarifi

Hingel olarak da bilinen hengel birçok yörede karşımıza çıksa da Türkiye’nin Doğu Anadolu ve Kuzeydoğu Anadolu yörelerinde oldukça yaygın. Mantıya çok benzer olan bu lezzetli yemeği denemek isterseniz Kars usulü hazırladığımız hengel tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamur için:

  • 2 kase un
  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı su
  • Tuz

Haşlamak için:

  • 2 litre su

Sosu için:

  • 2 büyük kase sarımsaklı yoğurt
  • 125 gram tereyağı
  • 1 kuru soğan

Hengel tarifi Nasıl yapılır?

Un, yumurta, su ve tuzu derin bir kapta karıştırın.

Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edeceksiniz. Hamurunuzu dinlenmeye bırakın.

Bu sırada 2 litre suyu kaynatmaya başlayın.

Bir yandan da soğanları küp küp doğrayın.

Doğradığınız soğanları bir tencerede tereyağı ile birlikte soğanlar renk değiştirene kadar kavurun.

Daha sonra dinlenen hamuru oklavayla incecik açın.

Yeterince açtıktan sonra hamuru oklavayla sarın. Oklavanın üzerinden sarılı hamuru uzunlamasına kesip oklavayı çıkarın.

Uzun şeritler halinde hamurlar elde edeceksiniz.

Hamurları kare kare kesin ve kaynattığınız suyun içinde haşlayın.

Tenceredeki suya attığınız hamurlar güzelce kaynadıktan sonra altını kapatıp süzün.

Süzdüğünüz hamurları servis yapacağınız tepsiye döküp soğutun.

Yoğurdu sıcakken dökmemeye özen gösterin. Aksi takdirde yoğurdunuz ekşir.

Hamur soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin.

Daha sonra kavurduğunuz soğanları da yoğurtlu hamurların üzerine ilave edin.

Kars usulü ile hazırladığınız hengel hazır, afiyet olsun.