GeriBörek Tarifleri Hazır yufkadan ıspanaklı börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hazır yufkadan ıspanaklı börek tarifi

Hazır yufkadan ıspanaklı börek tarifi

Kolayca hazırlanan ve lezzetiyle herkesi büyüleyen ıspanaklı börek, çay saatlerinizin ve yemek sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Hem çok pratik hem de çok lezzetli olan bu hamur işini denemek isterseniz, hazır yufkadan ıspanaklı börek tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet hazır yufka
  • 250 gram ıspanak
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1 yumurta
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı susam

Hazır yufkadan ıspanaklı börek tarifi Nasıl yapılır?

Ispanakları tek tek ayıklayıp, yıkayın. Hepsini küçük küçük doğrayın.

Ispanakları iyice yıkayıp suyunu süzdükten sonra derin bir kabın içine alın.

Soğanı yemeklik doğrayıp ıspanakların üzerine ekleyin.

1 tatlı kaşığı tuzu da tencereye ilave edin ve tamamen suyu çıkana kadar yoğurun.

Suyu çıktıktan sonra süzün ve içine lor peynirini ekleyin.

Tencereye baharatları serpiştirin. Sosunu yapmaya başlayın.

Yoğurt, yumurta, süt, sıvı yağ, kabartma tozunu ve dilerseniz biraz da baharatı derin bir kapta birleştirip çırpın.

Yufkalardan birini düz bir zemine serin, yarısına hazırladığınız sosu dökün ve diğer yarısını üzerine kapatın.

Elde ettiğiniz yufka “D” şekline benzeyecek.

Hamurun kenarlarını ıspanaklı iç harç ile doldurun ve rulo şeklinde sarın.

Elde ettiğiniz rulo böreği, 6 eşit parçaya kesin ve yağladığınız cam fırın kabına yerleştirin.

Bu işlemleri diğer yufkalar için de aynı şekilde tekrarlayın.

Elinizde kalan sosu da böreklerin üzerinde gezdirin ve susam serpiştirin.

Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar güzelce pişirin.

Ispanaklı böreğiniz hazır, hemen servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.