GeriTatlı Tarifleri Haytalı tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Haytalı tatlısı tarifi

Haytalı tatlısı tarifi

Haytalı, Hatay mutfağına ait bir tatlı tarifi. Adını Haytalı köyünden alan ve Tarihi Affan Kahvesi ile özdeşleşmiş olan haytalı tatlısı özellikle sıcak havalarda yiyenin içini ferahlatıyor. Görüntü itibariyle bici bici ile karıştırılabilen haytalı tatlısını evinde yapmak isteyenler için lezzet onaylı tarifimiz geliyor.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Yarım su bardağı soğuk süt

Buzu için:

  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı gül suyu
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • Kırmızı gıda boyası

Üzeri için:

  • 3 top vanilyalı dondurma

Haytalı tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Haytalının muhallebisi için su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın.

Nişastayı süte ekleyip içinde iyice çözünmesini sağlayın.

Nişastalı süt karışımını hızlı hızlı karıştırarak kaynayan şekerli suya ilave edin.

Kıvamı koyulaşana dek karıştırarak pişirmeye devam edin.

Cam tepsinin tabanını hafifçe ıslatın ve koyulaşan muhallebiyi tepsiye boşaltın.

Soğuması için buzdolabına kaldırın.

Bu esnada su ve şekeri bir kapta şeker eriyene kadar karıştırın.

Ardından içine gül suyu ve 1 damla gıda boyası ekleyin.

Yeniden karıştırıp donması için buzluğa kaldırın.

Muhallebiyi dilimleyip tabaklara alın.

Üzerine pembe buz kırıkları ilave edin.

Son olarak bir top da dondurma ekleyin ve bekletmeden servis yapın. Afiyet olsun!