ORTA ZORLUKTA

Havuçlu, zencefilli ve kepekli muffin tarifi

Havuçlu, zencefilli ve kepekli muffin tarifi

Soğuk algınlığına karşı güçlü bir baharat karışımı içeren bu muffine menünüzde mutlaka yer verin.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 80 mililitre şekersiz elma konsantresi
  • 120 gram buğday kepeği
  • 300 gram tam buğday unu ya da tam tahıllı un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 adet yumurta
  • 8 çorba kaşığı çırpılmış yoğurt
  • 2 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı taze zencefil
  • 3 çorba kaşığı pekmez
  • 120 gram ay çekirdeği

Hazırlanışı

Fırını 190 dereceye ayarlayın.

Meyveleri yüksek ateşte şurup haline gelinceye kadar kaynatın. Kenara alın ve soğutun.

Büyük bir kasede buğday kepeği, un, karbonat, kabartma tozu, tarçın ve toz zencefili karıştırın. Ayrı bir kasede meyve özü, yumurta, yoğurt, havuç, taze zencefil ve pekmezi karıştırın. Karışımları birbirine yedirdikten sonra ay çekirdeklerini ilave edin.

Hamuru kağıt yerleştirdiğiniz muffin kalıplarına paylaştırın. Muffin'leri üzeri kabarıp hafifçe çatlayıncaya kadar 18-20 dakika pişirin. Tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.



kek yemek tarifleri pratik yemek tarifleri

Lezizz Öneriler