GeriSebze Yemeği Tarifleri Havuçlu taze fasulye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Havuçlu taze fasulye tarifi

Havuçlu taze fasulye tarifi

Havucun lezzet kattığı, vitamin ve mineral yönünden zengin bu yemeği çok seveceksiniz!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram taze fasulye
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet büyük boy soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 adet küp şeker

Havuçlu taze fasulye tarifi Nasıl yapılır?

Önce fasulyeleri ayıklayıp ikiye bölün. Doğranmış soğanı ve rendelenmiş havucu sıvı yağda kavurun. Kavrulan malzemelere fasulyeyi, doğranmış sarımsağı, rendelenmiş domatesi, tuzu, şekeri ve zeytinyağını ekleyip kapağını kapatın. Kısık ateşte su ilave etmeden pişirin.