GeriKek Tarifleri Havuçlu kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Havuçlu kek tarifi

Havuçlu kek tarifi
Çocuklarınızın lezzetini çok beğeneceği, bir dilim yemekle kalmayacağı enfes bir kek...

Çocuklarınızın lezzetini çok beğeneceği, bir dilim yemekle kalmayacağı enfes bir kek...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet portakal
  • 250 gram havuç
  • 4 adet büyük yumurta
  • 120 gram şeker
  • 12 santilitre üzüm çekirdeği yağı
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 125 gram kuru üzüm
  • 250 gram kendinden kabaran un
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
Glaze sos için:
  • 1 kutu labne peynir
  • 100 gram oda sıcaklığında yumuşak tereyağı
  • 80 gram pudra şekeri
  • 120 gram Hindistan cevizi tozu

Havuçlu kek tarifi Nasıl yapılır?

Fırını 180 derecede önceden ısıtın.

Portakalın kabuklarını rendeleyin ve suyunu sıkın. Havucun kabuklarını soyduktan sonra küçük delikli bir rendeyle rendeleyin. Mutfak robotunun içinde yumurtaları ve şekeri karıştırın, üzerine portakal suyunu ve kabuklarını, üzüm çekirdeği yağını ve vanilya esansını ekleyin. Unu, üzümleri, yenibaharı ve havuçları kattıktan sonra yeniden karıştırın.

Yağlanmış kek kalıbının içine karışımı dökün ve yaklaşık 35 dakika pişirin. Keki kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

Glaze sosunun malzemelerini homojen kıvama gelinceye kadar karıştırın ve bir spatulayla kekin üzerine sürün. Son olarak üzerine Hindistan cevizi serpin.