ORTA ZORLUKTA

Havuç dilimi baklava tarifi

Havuç dilimi baklava tarifi

Bu harika baklavayla ağzınız tatlanacak!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Fıstık içi ya da ceviz
  • Aldığı kadar un
  • Nişasta
  • Tereyağı
  • Sıvı yağ
Baklava kreması için:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı irmik
Şerbet için:
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Hazırlanışı

Nişasta ve fıstık içi hariç tüm malzemeleri bir kapta hepsi karışana kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle kapatarak 20 dakika dinlendirin.

Hamuru 40 parçaya bölün ve beze yapın. Kurumaması için bezelerin üzerini nemli bir bezle örtün. 5 bezeyi alın her birini elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek üst üste koyun. Geri kalan bezeleri de bu şekilde beşerli olarak hazırlayın. Aralarına bol nişasta serpmeyi unutmayın. Hepsi bittikten sonra üst üste hazırladığınız beşerli bezeleri merdane yardımıyla biraz büyütün ve yeniden aralarını açarak nişasta serpin. 5 dakika dinlendirin ve tepsi büyüklüğünde açın.

Baklava kreması için tencereye sütü ve irmiği koyun. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 

Her katın üzerine az yağ sürerek 20 kat yufkayı tepsiye serin. Baklava kremasını sürün ve isteğe göre fıstık içi ya da ceviz serpin üstüne yeniden 20 katı aralara yağ sürerek serin. İstediğiniz şekilde kesin ve önceden erittiğiniz tereyağı ve sıvı yağ karışımını dökün. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Şerbet için suyu ve şekeri bir tencereye koyun ve şekerler eriyene kadar kaynatın. Kaynayınca içine 1 dilim limon atın. Koyulaşınca ocaktan alın. Baklavayı fırından çıkarıp biraz soğuyunca üzerine hazırladığınız ılık şerbeti dökün.



havuç dilimli baklava baklava tarifi lezzetli tarifler lezzet pratik

Lezizz Öneriler