ORTA ZORLUKTA

Hasuda tarifi

Hasuda tarifi

Hasuda, Kars mutfağına özgü bir tatlı. Hafif ve yumuşak bir tatlı olan hasudayı kış mevsiminde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Denemek isteyenler için malzemeleri ve yapılışı...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Suyu ve şekeri orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısarak kıvama gelene kadar 20-30 dakika kadar kaynatın.

Şerbet kaynayınca içine az miktarda un ekleyip çırpın.

Daha sonra tavada yağı eritip hazırlanan şerbetle unu ilave edip karıştırın.

5-10 dakika ateşte pişirin.

Afiyet olsun...

Şeftalili Magnolıa | Mucize Lezzetler
Fotoğraf: iStock

Kars Hasuda Yemek tarifleri Yöresel lezzetler