GeriTatlı Tarifleri Hasuda tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hasuda tarifi

Hasuda tarifi

Hasuda, Kars mutfağına özgü bir tatlı. Hafif ve yumuşak bir tatlı olan hasudayı kış mevsiminde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Denemek isteyenler için malzemeleri ve yapılışı...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Hasuda tarifi Nasıl yapılır?

Suyu ve şekeri orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısarak kıvama gelene kadar 20-30 dakika kadar kaynatın.

Şerbet kaynayınca içine az miktarda un ekleyip çırpın.

Daha sonra tavada yağı eritip hazırlanan şerbetle unu ilave edip karıştırın.

5-10 dakika ateşte pişirin.

Afiyet olsun...