GeriMutfak Tüyoları Haşhaşlı revani nasıl yapılır? Adım adım haşhaşlı revani tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Haşhaşlı revani nasıl yapılır? Adım adım haşhaşlı revani tarifi

Haşhaşlı revani nasıl yapılır? Adım adım haşhaşlı revani tarifi

Kullanımı eski uygarlıklara dayanan haşhaşın en çok yakıştığı tatlılardan biri de revani. İrmikle haşhaşın efsane uyumunu gözler önüne seren bu tarifle, ister evinize gelen misafirleri isterseniz de yorgun bir günün sonunda kendinizi şımartabilirsiniz. Peki, haşhaşlı revani nasıl yapılır? Adım adım haşhaşlı revani tarifi...

Revaniye yeni bir boyut kazandırmak isteyenler için hem pratik hem de lezzetli bir önerimiz var. Haşhaşlı revani, beş çayı veya davet sofralarında misafirlerine farklı ve havalı tatlılar sunmak isteyenlerin yeni gözdesi olacak. İrmikli hamura haşhaş katarak hazırlanan revaninin yapılışı aşamalarını derledik...

Haşhaşlı Revani için Malzemeler:

2 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
200 gr kaymak
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı un

Şerbeti için:

3 ½ bardak su
2 ½ su bardağı toz şeker
1 dilim limon

Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır?

Şerbeti için tencereye 2 buçuk su bardağı toz şeker ve 3 buçuk bardak su konur. Kaynamaya yakın kabuğu ile birlikte 1 dilim limon eklenir ve bir iki taşım daha kaynatılıp soğutulur.Derince bir kaba şeker, sıvıyağ, süt konur ve köpürene kadar karıştırlır. Yumurta, irmik, kabartma tozu, haşhaş ve un eklenerek karıştırmaya devam edilir. Isıya dayanıklı bir fırın tepsisi yağlanır ve tatlı karışımı içine dökülür. Yaklaşık 25 dakika; üzeri kızarmaya başlayınca alüminyum folyo ile kaplanarak pişirilir.Fırından çıkan revaniye soğuk şerbeti dökülür. Üzeri kaymak ile kaplanır. Arzuya göre Antep fıstığı ile süslenir.

 

False