GeriTatlı Tarifleri Haşhaşlı irmik tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Haşhaşlı irmik tatlısı tarifi

Haşhaşlı irmik tatlısı tarifi

Haşhaşlı irmik tatlısı klasik tatlılardan sıkılanlar için alternatif bir lezzet. İçindeki çıtır çıtır haşhaşları ve üzerindeki kremasıyla, geleneksel revaniden ayrılan haşhaşlı irmik tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin yeni favorisi olmaya aday. Tarifini arayanlar için haşhaşlı irmik tatlısının yapılışı hemen aşağıda…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Keki için:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı mor haşhaş
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Limon suyu

Üzeri:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Haşhaşlı irmik tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Tatlının şerbetiyle başlayın. Su ve şekeri karıştırıp kaynatın. Limon suyunu da ilave edip soğuması için bir kenara alın.

Keki için şeker ve yumurtayı mikserle çırpın.

Sırasıyla sıvı yağı ve sütü de ilave edip karıştırın.

Son olarak haşhaşı, irmiği, kabartma tozunu ve unu da ekleyip homojen bir karışım elde edin.

Fırın kabını yağlayıp kek harcını kalıba boşaltın.

Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Kalıbı fırına verip kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkarıp sıcakken üzerine şerbeti ekleyin. Üstünü kapatıp çekmesi için bekleyin.

Krem şantiyi ve sütü mikserle çırpın. Tatlınız soğuyunca kremayı üzerine yayın.

Bir gece buzdolabında beklettiğiniz tatlısı ertesi gün dilimleyip servis edin.