GeriHamur İşi Tarifleri Haşhaşlı bükme ekmek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Haşhaşlı bükme ekmek tarifi

Haşhaşlı bükme ekmek tarifi
Çıtır çıtır bir lezzet, haşhaşlı ekmek...

Çıtır çıtır bir lezzet, haşhaşlı ekmek...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6-7 su bardağı un
  • 1 paket maya
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı haşhaş
Üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı yoğurt

Haşhaşlı bükme ekmek tarifi Nasıl yapılır?

Derin bir kaba unu koyun. Unun ortasına süt, su, maya, tuz ve şekeri ekleyin. Hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Yoğrulan hamuru bölerek 3 beze yapın.

İç malzemesi için haşhaş ve sıvı yağı karıştırın. Bezeleri sırayla açıp üzerine haşhaşlı harçtan sürün. 3 beze için de aynı işlemi uygulayın. Açılan 3 bezeyi üst üste gelecek şekilde koyun ve bıçak yardımıyla 2 santimetre eninde kesin.

İki elle büktüğünüz hamuru yağlanmış tepsiye yerleştirin. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yapın. Yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırarak üzerine sürün. 20-25 dakika tepside mayalanmasını bekleyin.

180 derecede kızarana kadar pişirin. Fırına koymadan istediğiniz şekilde kesebilirsiniz.