ORTA ZORLUKTA

Haşhaşlı bükme ekmek tarifi

Haşhaşlı bükme ekmek tarifi

Çıtır çıtır bir lezzet, haşhaşlı ekmek...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 6-7 su bardağı un
  • 1 paket maya
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı haşhaş
Üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı yoğurt

Hazırlanışı

Derin bir kaba unu koyun. Unun ortasına süt, su, maya, tuz ve şekeri ekleyin. Hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Yoğrulan hamuru bölerek 3 beze yapın.

İç malzemesi için haşhaş ve sıvı yağı karıştırın. Bezeleri sırayla açıp üzerine haşhaşlı harçtan sürün. 3 beze için de aynı işlemi uygulayın. Açılan 3 bezeyi üst üste gelecek şekilde koyun ve bıçak yardımıyla 2 santimetre eninde kesin.

İki elle büktüğünüz hamuru yağlanmış tepsiye yerleştirin. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yapın. Yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırarak üzerine sürün. 20-25 dakika tepside mayalanmasını bekleyin.

180 derecede kızarana kadar pişirin. Fırına koymadan istediğiniz şekilde kesebilirsiniz.

Bu tarif kahvenintutkusu.blogspot.com.tr blog yazarı Naile Görgülü'ye aittir.

tarif ekmek kolay ekmek yapımı haşhaşlı ekmek tarifi haşhaşlı ekmek tarifi resimli