ORTA ZORLUKTA

Hardallı tavuk pirzola tarifi

Hardallı tavuk pirzola tarifi

Hardal ve balın değişik bir lezzet kattığı bu tarif vazgeçilmezlerinizden olacak.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 8 adet tavuk but (kemikten ayrılmış)
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1-2 yemek kaşığı soya sosu
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber

Hazırlanışı

Tavuk butlarını tuzlayın. Bal dahil diğer tüm malzemeleri karıştırıp hafif kıvamlı bir sos elde edin. Hazırladığınız sosa önceden tuzladığınız tavuk butlarını yatırın ve üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın.

Etlerinizi, dinlendirdikten sonra sosuyla beraber tencereye alın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını en kısık dereceye getirin, böylece tavuk etleri suyunu salacak ve kendi suyuyla pişecektir. Ocağın altını açın ve tavukları altlı üstlü çevirerek kızartın. Hardallı tavuk butlarınızı arpa şehriyeli pilavla servis yapabilirsiniz.



tarif yemek tarifleri resimli yemek tarifleri pratik tarifler yemek

Lezizz Öneriler