KOLAY

Hardal sosu tarifi

Hardal sosu tarifi

Hardal özellikle etin yanına çok yakışan bir sos. Hardalı marketlerde kolayca bulabileceğiniz gibi evinizde de yapabilirsiniz. Katkısız doğal bir hardal sosu yapmak isteyenler için malzemeler ve tarif aşağıda. İşte nefis hardal sosu yapılışı…

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 50 gram öğütülmüş hardal tohumu
  • Yarım su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı muskat rendesi

Hazırlanışı

Hardal tozunu bir kaseye alın.

Üzerine suyun yarısını ekleyip tel çırpıcıyla karıştırın.

Zeytinyağı, limon suyu, sirke ve balı ilave edin ve karıştırmaya devam edin.

Suyun geri kalanını azar azar ekleyerek hardalın kıvamının yumuşamasını sağlayın.

Zerdeçal ve muskat rendesini de ekleyip karıştırın.

Hardalınız hazır! Hemen tüketmeyecekseniz kapaklı kavanozda buzdolabında 2 ay kadar saklayabilirsiniz.

Mangal yapmanın incelikleri
Fotoğraf: Alamy

hardal nasıl yapılır hardal tarifi hardal sosu tarifi