ORTA ZORLUKTA

Hamursuz tarifi

Hamursuz tarifi

Hamursuz, Afyonkarahisarlıların özellikle sabah kahvaltılarında tükettikleri çok doyurucu bir hamur işi. Malzemesinde maya olmayan içine haşhaş eklenen bu lezzet, yanında katık olmadan bile zevkle tüketilebiliyor. Sizin de çay saatlerinde ve kahvaltılarda zevkle yiyebileceğiniz hamursuzun malzemeleri ve yapılışı aşağıda. Afiyet olsun…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 9 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yağlı haşhaş
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, un, tuz, karbonat ve aldığı kadar su ile sert bir hamur yoğurun.

Hamuru parçalara ayırıp yuvarlak yapın ve elinizle bastırarak yassılaştırın.

Hamurların üzerine yağlı haşhaş sürün.

Kenarlarını kesip ortada topladığınız hamurları yuvarlayın.

Bastırıp haşhaş sürme işlemini iki kez daha tekrarlayın.

Son seferinde hamurun üzerini çatal ya da bıçakla çizip şekillendirin.

Fırını 220-240 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Tepsiyi fırına verip hamurları 30 dakika kadar pişirin.

Sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Yemediğiniz ekmekler ne oluyor?

 

Fotoğraf: Alamy

hamursuz tarifi Afyonkarahisar yemekleri yöresel lezzetler