ORTA ZORLUKTA

Hamur tatlısı tarifi

Hamur tatlısı tarifi

Geleneksel tatlarımızdan olan hamur tatlısı ile sofralarınıza lezzet katın.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 kaşık tereyağı
  • Çeyrek limon
  • Yarım bardak su
  • 100 gram kaymak
  • 250 gram kızartma yağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbet için:
  • 1,5 bardak su
  • 200 gram toz şeker

Hazırlanışı

Elenmiş un, yarım bardak su ve yağ ile hamuru hazırlayın. 8-10 dakika sonra içine yumurtaları kırın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve kızartma yağında pişirin. Pişirdiğiniz hamurları hazırladığınız şerbetin içine atıp servis tabağına alın.


tatlı tatlı tarifleri pratik tatlı tarifleri