GeriHamur İşi Tarifleri Hamburger ekmeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamburger ekmeği tarifi

Hamburger ekmeği tarifi

Hamburger en salaş büfelerde de en lüks bistrolarda da karşımıza çıkan ve çok da sevilen bir yemek. Gerçi o kadar lezzetli ki bu sevginin haksız olduğunu da söyleyemeyeceğiz. Son dönemde birçok kişi bu sevgiyi evlerinin mutfağına da taşımak içi kolları sıvadı, evde hamburger yapmak bir trend haline geldi. Peki hamburgerin en önemli bileşenlerinden olan ekmeğini nasıl yapacağız? İşte içindeki patates püresi sayesinde yumuşacık bir kıvama kavuşan nefis hamburger ekmeği tarifi…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı patates püresi
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 75 gram tereyağı
  • 5-5,5 su bardağı kadar un

Üzeri için:

  • Süt
  • Susam

Hamburger ekmeği tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle patatesleri haşlayıp püre haline getirin ve bir kenara alın.

Ilık su, şeker ve mayayı bir kasede karıştırıp, mayanın canlanması için 5 dakika bekletin.

Mayayı patates püresi, tereyağı, yumurta ve ılık süt ile bir araya getirip karıştırın.

Tuzu ve unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurup hamur haline getirin.

Elinizi biraz sıvı yağa batırıp hamuru yuvarlayın ve mayalanması için ılık bir yerde 1 saat bekletin.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.

Elinizi yağlayıp hamurlara yuvarlak şekil verin ve tepsiye yerleştirin.

Hamurların üzerine süt sürüp susam serpin. Hamurları bir süre de tepside mayalandırın.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın ve tepsiyi fırına verin. Üstleri pembeleşen ekmekleri fırından çıkarın.

Üzerine biraz su serpip temiz bir örtü örterek ekmeklerin yumuşamasını sağlayın.

Ekmeklerinizi böyle 5-6 dakika beklettikten sonra dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.