Lezizz Haberler

Döner, pizza, suşi, zeytinyağlı… Hepsinin en lezzetlisi nerede yenir? Yeme içme dünyasında neler oluyor? Dışarıda yemeyi sevenleri bu tarafa alalım.

Dünyanın en iyi peyniri küçücük bir çiftlikte üretiliyor

Dünyanın en iyi peyniri küçücük bir çiftlikte üretiliyor

Dünyanın en lezzetli peynir hangisidir? Bu soruya cevap vermek oldukça zor. Ancak Dünya Peynir Ödülleri’nin 200’den fazla kişiden oluşan jüri heyetine göre, 2018 yılında dünyanın en iyi peyniri, Norveç’te bir ailenin işlettiği küçük bir çiftlikte...

22.01.2019
 Şef Ömür Akkor, Macaristan'da Anadolu mutfak kültürünü tanıttı

Şef Ömür Akkor, Macaristan'da Anadolu mutfak kültürünü tanıttı

Türk mutfağı tarihi araştırmacısı, yemek yazarı ve şef Ömür Akkor, Macaristan'da “Buğdayın 13 bin yıllık yolculuğu” başlığıyla Anadolu mutfak kültürünü tanıtan bir sunum yaptı.

22.01.2019
Dikkatli tüketilmezse öldürücü olabilecek 10 yiyecek

Dikkatli tüketilmezse öldürücü olabilecek 10 yiyecek

Bazı yiyecekler çok fazla tüketildiğinde ya da doğru şekilde hazırlanmadığında yiyen kişinin aniden ölümüne neden olabiliyor. Sizin için bu yiyeceklerin bazılarını derledik.

21.01.2019
Gastronomide yeni trend ‘atıksız mutfak’ 

Gastronomide yeni trend ‘atıksız mutfak’ 

‘Gastronomi Trendleri Buluşması 2019’, Le Cordon Bleu mezunu ünlü şefler ve kanaat önderlerinin katılımıyla gerçekleşti. Etkinliğin bu yılki teması ‘Atıksız Mutfak’ oldu. 

21.01.2019
Arkadaşı hastalanınca hayatı değişti, 45 yıldır bu işi yapıyor

Arkadaşı hastalanınca hayatı değişti, 45 yıldır bu işi yapıyor

Hastalanan arkadaşından devraldığı el arabası ve bidonlarla 45 yıl önce turşuculuğa başlayan Bayram Ali Aydoğan'ın dükkanında balıktan yumurtaya, muzdan kozalağa kadar 85 çeşit turşu bulunuyor.

20.01.2019
Özbekistan'da ekmek kültürü çok zengin

Özbekistan'da ekmek kültürü çok zengin

Özbeklerin günlük yaşantılarının yanı sıra düğün gibi özel günlerde tükettikleri ekmeğin yapılış yöntemi ve içeriklerine göre çok farklı çeşidi bulunuyor. Özbekler, evlilik öncesi tarafların kararlılığını belirtmek için "nan sındırma" (ekmek kırma)...

20.01.2019
Asırlık kış geleneği: Sobada nohut kavurma

Asırlık kış geleneği: Sobada nohut kavurma

Kütahya'nın Aslanapa ilçesinin köylerinde, bir asırdır devam eden kahvehanelerde kışın sıcak nohut kavurma geleneği bugün halen yaşatılıyor.

18.01.2019
Yeni beslenme trendleri 'Gastrokeşif' dergisinde toplanıyor

Yeni beslenme trendleri 'Gastrokeşif' dergisinde toplanıyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi(İGÜ) Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (UBYO) Gastronomi Bölümü öğrencileri, Artizanal dersi kapsamında yeni beslenme trendleri hakkında 30’dan fazla dergi yayınladı.

17.01.2019
Ordu'nun üç yerel lezzetine coğrafi işaret tescili

Ordu'nun üç yerel lezzetine coğrafi işaret tescili

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Duyar, Ordu’nun Akkuş fasulyesinden sonra ‘Kabataş helvası’, ‘Perşembe ceviz helvası’ ve ‘Yayla pancar turşu’sunun patent tescillerinin yapıldığını açıkladı. Duyar, Ünye taşı ve Ünye beyaz...

17.01.2019
Kars Valisi'nden gravyer açıklaması: "Peynirimizi dünyada marka haline getirmemiz lazım"

Kars Valisi'nden gravyer açıklaması: "Peynirimizi dünyada marka haline getirmemiz lazım"

Kars Valisi Türker Öksüz, kentte üretilen ve lezzetiyle öne çıkan gravyer peynirine ilişkin, "Burada kaliteli bir üretim yapılıyor. Bu ürünümüzü bütün dünyada aranan, bilinen marka haline getirmemiz lazım" dedi.

15.01.2019