Lezizz Haberler

Döner, pizza, suşi, zeytinyağlı… Hepsinin en lezzetlisi nerede yenir? Yeme içme dünyasında neler oluyor? Dışarıda yemeyi sevenleri bu tarafa alalım.

220 yıl önce Rusya'dan getirdiler: Kazaklardan miras kalan müthiş lezzet

220 yıl önce Rusya'dan getirdiler: Kazaklardan miras kalan müthiş lezzet

220 yıl önce Rusya'dan getirilen ve bugün Balıkesir'in Manyas ilçesinde yetiştirilen 'Kazak fasulyesi' büyük rağbet görüyor.

20.11.2018
Balık bayramı! Marmara'ya hamsi yağdı

Balık bayramı! Marmara'ya hamsi yağdı

Marmara Denizi'nde son günlerde avlanan hamsi, boyu ve fazlalığıyla dikkat çekiyor. Yetkililerin denetimleri sıklaştırması ve Marmara denizinin geçmişe oranla temiz olması bunda büyük rol oynuyor. İstanbul’da balıkçılık yapan Kenan Balcı son 10 yılda...

20.11.2018
Sıcak atmosferiyle hiç kalkmak istemeyeceğiniz İstanbul mekanları

Sıcak atmosferiyle hiç kalkmak istemeyeceğiniz İstanbul mekanları

Soğuk kış günlerinde sıcak atmosferi ile içinizi ısıtacak bu mekanlar arkadaş buluşmalarının da en iyi adreslerinden...

19.11.2018
El birliğiyle yapılıyor, bütün kış zevkle tüketiliyor

El birliğiyle yapılıyor, bütün kış zevkle tüketiliyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde ev kadınları bir araya gelerek kış boyunca evde tüketecekleri ekmeği imece usulü ile yapıyor. İnce bir şekilde açılan hamurun sacda pişirilmesi ile yapılan ve gevrek bir hale gelen köy ekmeği, tüketileceği zaman ıslatılarak...

19.11.2018
Kimi fiyatıyla rekor kırdı, kimi de boyutuyla...

Kimi fiyatıyla rekor kırdı, kimi de boyutuyla...

Dünyanın dört bir yanından fiyatlarıyla, boyutlarıyla ağzınızı açık bırakacak rekortmen yiyecekler...

19.11.2018
Asırlardır doğal yöntemlerle pekmez üretiyorlar

Asırlardır doğal yöntemlerle pekmez üretiyorlar

Bitlis'in Hizan ilçesinde vatandaşlar, bağlarında yetiştirdikleri organik üzümlerle asırlardır dede ve babalarından kalma yöntemleri kullanarak pekmez üretiyor.

17.11.2018
Uşak yemekleri, Avrupa’nın unutulmuş yöresel lezzetler kitabına girdi

Uşak yemekleri, Avrupa’nın unutulmuş yöresel lezzetler kitabına girdi

Avrupa’nın Paris, Liverpool ve Fano kentlerinin unutulmaya yüz tutmuş yemeklerinin yer aldığı kitaba, Uşak da kendi yöresel lezzetleriyle girdi.

17.11.2018
Anıt ağaçtan elde edilen yarım litre zeytinyağı 30 bin liraya satıldı

Anıt ağaçtan elde edilen yarım litre zeytinyağı 30 bin liraya satıldı

Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen müzayedede, 1800 yaşındaki zeytin ağacından üretilen yarım litrelik zeytinyağı 30 bin liraya alıcı buldu.

17.11.2018
Mantar uzmanı Jilber Barutçiyan'dan köygöçüren uyarısı

Mantar uzmanı Jilber Barutçiyan'dan köygöçüren uyarısı

Mikolog Jilber Barutçiyan, AA ekibiyle gittiği Polenezköy'deki ormanlık alanda, yenilebilen türlerle benzerliğinden dolayı karıştırılan zehirli ve öldürücü köygöçüren mantarı konusunda uyarılarda bulundu. Barutçiyan: "Dünyada ve Türkiye genelinde...

17.11.2018
Eski büyükelçi lokanta işletiyor, dişçi eşi yemekleri pişiriyor

Eski büyükelçi lokanta işletiyor, dişçi eşi yemekleri pişiriyor

"Afganistan Sofrası"nda eski büyükelçi Abdul Selam Asım, yaklaşık 10 yıldır ülkesine özgü yemekleri ve kültürünü tanıtıyor. Orta Asya, Afrika, Avrupa ve Arap ülkelerinden birçok kişinin ziyaret ettiği lokantada Buhara mantısı, Özbek pilavı, badıncan...

16.11.2018